Spileers blikt terug op moeilijke Club Brugge-jaren: Wou weg van het voetbal

Spileers blikt terug op moeilijke Club Brugge-jaren: "Wou weg van het voetbal"

07-04-2023 16:20
2

Jorne Spileers is bezig aan zijn grote doorbraak bij Club Brugge en lijkt zijn basisplek bij Blauw-Zwart helemaal beet te hebben. Onder Rik De Mil krijgt hij de kans om zich te tonen, al had de achttienjarige verdediger het ook even bijzonder moeilijk bij de Bruggelingen.

Spileers speelde het voorbije seizoen nog voor Club NXT, waar De Mil als trainer een belangrijke rol speelde. De huidige interim-coach van Blauw-Zwart vond Spileers echter nog niet helemaal klaar voor NXT en stuurde hem ook een categorie lager naar de U18?

"Elk weekend was het afwachten", vertelt Spileers bij Het Laatste Nieuws. "Vaak viel ik naast de selectie van NXT... of zat ik de maandagavond negentig minuten op de bank. 'Matchke kijken'", kan Spileers er nu wel om lachen.

Toch had Spileers het mentaal moeilijk, al wist hij wel te overtuigen bij de U18 en zich weer in de kijker te spelen. "Mijn voetbalplezier was ver te zoeken. Niet dat ik wou stoppen, maar ik wou wel even een pauze inlassen. Weg van het voetbal. Maar ik heb er veel zelfvertrouwen opgedaan", aldus Spileers.