Refereeing Deparment zag een rode kaart bij Westerlo-Charleroi: 'Gemeen spel'

Refereeing Deparment zag een rode kaart bij Westerlo-Charleroi: 'Gemeen spel'

03-04-2023 18:26 Laatste update: 18:32
7

Naar goede gewoonte komt het Refereeing Department met een oordeel over de VAR-fases van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League. Ook Westerlo-Sporting Charleroi werd onder de loep genomen.

Na een halfuur spelen kwam de VAR tussenbeide. ‘De VAR vraagt de scheidsrechter om de beelden te bekijken omdat Charleroi-speler Valentine Ozornwafor (nr. 66) een fout begaat die niet door de scheidsrechter werd waargenomen.’

‘Na het zien van de beelden besluit de scheidsrechter de Charleroi-speler een gele kaart te geven voor een roekeloze fout. Valentine Ozornwafor gaat met een gestrekt been en studs vooruit naar Westerlo-speler Yusuke Matsuo (nr. 79) en raakt daarbij zijn linkervoet/enkel.’

De beslissing van de scheidsrechter was niet correct volgens het Refereeing Department. ‘Het Professional Refereeing Department verwacht een rode kaart voor ernstig gemeen spel. Door deze fout brengt hij de veiligheid van Matsuo in gevaar’, klinkt het.

De twee andere fases: een strafschop voor Westerlo die werd teruggedraaid na een VAR-interventie en een wel gegeven strafschop voor Westerlo werden beiden als correct beoordeeld door het Refereeing Department.