Bellamy (ex-Anderlecht) is failliet: 'Alles is weg, mijn leven staat on hold'

Bellamy (ex-Anderlecht) is failliet: 'Alles is weg, mijn leven staat on hold'

02-04-2023 17:00 Laatste update: 20:47
1

Craig Bellamy nam enkele jaren geleden afscheid van RSC Anderlecht na opnieuw in een depressie gesukkeld te zijn. Het was niet de eerste keer dat de Welshman te maken kreeg met zijn zwart beest. Maar de voormalige profvoetballer kende nog meer problemen de voorbije jaren.

In een gesprek met The Daily Mail onthult Bellamy alles kwijtgeraakt te zijn wat hij tijdens zijn carrière heeft verdiend. De Welshman is naar eigen zeggen failliet, voornamelijk door de verkeerde personen te vertrouwen.

Bellamy zou de Britse overheid zo'n 1,4 miljoen pond schuldig zijn en woont inmiddels nog maar in een bescheiden flat, betaald door zijn werkgevever Burnley FC. "Ik heb de afgelopen vijf of zes jaar in de dodencel geleefd', geeft Bellamy aan.

Geen toekomst
"Het is net als het gevoel nergens naar uit te kunnen kijken. Al het geld dat ik heb verdiend en ik kan nog geen hypotheek krijgen. Financieel heb ik geen toekomst. De pijn daarvan. Ik kan niets bezitten. Alles is weg", aldus de voormalige assistent-trainer van Anderlecht.

Bellamy is ook failliet verklaard, wat hem toch enige hoop geeft. Al moet hij hard blijven werken. "Mijn leven staat on hold. Alles wat ik heb gehad is me afgenomen. Het is zover gekomen dat een faillissement een verademing is. Het betekent dat ik gewoon weer kan leven", besluit Bellamy.