Gent legt de druk bij Club Brugge, enkel mirakels houden Seraing in 1A

Gent legt de druk bij Club Brugge, enkel mirakels houden Seraing in 1A

01-04-2023 20:04
17

In de strijd om Play-Off 1 heeft KAA Gent zaterdag een goede zaak gedaan. Het won met 0-5 van Seraing bij de comeback van Tarik Tissoudali. De ploeg uit Luik kan nog dit weekend degraderen uit de Jupiler Pro League.

Het was zaterdag een wedstrijd tussen twee ploegen in een volledige andere situatie. Seraing vecht tegen de degradatie, terwijl Gent volop bezig is om Play-Off 1 te bereiken. Dat was ook op het veld terug te zien. De Buffalo's hadden in de eerste helft de volledige controle over de partij. De statistieken logen er niet om. Gent had 59 procent van het balbezit en schoot 10 keer richting doel. Seraing van zijn kant kreeg in de eerste 45 minuten geen bal tussen de palen.

Ondanks dat Gent heer en meester was in het Stade du Pairay kon het maar met slechts 0-1 gaan rusten. Vadis bereikte met het nodige geluk Orban en die trapte zijn achtste goal in de Jupiler Pro League tegen de touwen. Opvallend, het voor de Nigeriaan al zijn zevende doelpunt op verplaatsing. In de Ghelamco Arena wist hij voorlopig enkel tegen RSC Anderlecht te scoren.

Comeback Tissoudali, Cuypers topschutter
In het begin van de tweede helft kreeg Orban een geschenkje van Seraing. Na een slechte terugspeelbal maakte de aanvaller zijn tweede doelpunt van de avond. Cuypers zorgde meteen daarna voor de 0-3. 

Op het uur mocht Gent weer juichen en dat met dank aan de centrale verdedigers. Okumu gaf op rechts voor en in het centrum trof Torunarigha raak. Daarna gingen de handen op elkaar voor Tissoudali. Na maanden van blessureleed mocht de publiekslieveling zijn rentree maken op de Belgishe velden. Uiteindelijk was het Cuypers die de forfaitscore op het bord zette. Nu is de aanvaller van Gent nu alleen de topschutter van de Jupiler Pro League.

Stelt Anderlecht degradatie van Seraing uit?
In de stand staat KAA Gent nu vierde in de stand met 54 punten. Club Brugge telt 49 punten. Blauw-Zwart komt dit weekend wel nog in actie. Zondag staat KV Mechelen – Club Brugge op het programma. Voor Seraing (19 punten) kan zondag het doek vallen. Dan moet KAS Eupen (27 punten) wel winnen van RSC Anderlecht.