Spanje wint vlot van Noorwegen, Kroatië kent meteen domper tegen Wales

25-03-2023 22:48
1

Spanje is de EK-kwalificatie goed begonnen, met een mooie overwinning op het Noorwegen van Sander Berge (ex-KRC Genk). Kroatië morste juist punten tegen een veel zwakker Wales, terwijl Duitsland zijn voorbereiding op het EK in eigen land eveneens goed begon.

Spanje - Noorwegen 3-0
Met Pedersen en zonder de geblesseerde Erling Haaland nam Noorwegen het in Málaga op tegen Spanje, dat voor het eerst sinds het WK in Qatar weer in actie kwam. Het betekende de eerste wedstrijd van Luis de la Fuente als bondscoach van de Spanjaarden. Hij zag vanaf de bank dat zijn ploeg al snel op voorsprong kwam. Na dertien minuten scoorde Dani Olmo met een prachtige hakbal, die nog getoucheerd werd door verdediger Leo Østigard.

Voor rust hoopte Noorwegen nog op een strafschop, nadat Rodri Martin Odegaard onderuit haalde in de zestien. De bal ging echter niet op de stip. In de tweede helft kregen beide ploegen nog goede kansen. Uiteindelijk resulteerde dat nog in de 2-0 en 3-0: met een kopbal en reboundgoal nam Joselu in twee minuten tijd nog twee goals voor zijn rekening. Daardoor neemt Spanje meteen afstand van Noorwegen in de EK-kwalificatie. Pedersen speelde in totaal 74 minuten. Mede door hem kwam FC Barcelona-talent Gavi niet goed in de wedstrijd bij Spanje.

Kroatië - Wales 1-1
Kroatië kende geen al te sterke start van zijn kwalificatiecyclus. De ploeg van Kroatië kwam voor het eerst sinds het behalen van de derde plek in Qatar weer bij elkaar. Wales had in Split niks te vertellen, terwijl Kroatië de ene na de andere aanval opzette. Toch was dat niet terug te zien in de einduitslag: het werd namelijk 1-1, doordat debutant Nathan Broadhead diep in blessuretijd scoorde.

Duitsland - Peru 2-0
Omdat het EK in 2024 in Duitsland plaatsvindt, neemt de ploeg van Hansi Flick niet deel aan de kwalificatie. Toch speelden de Duitsers zaterdag hun eerste duel in aanloop naar het toernooi in eigen land: in een oefenduel was Peru de tegenstander. De Zuid-Amerikanen hadden echter weinig te vertellen. Dankzij twee treffers van Niclas Füllkrug werd het uiteindelijk 2-0.