KBVB gaat op zoek naar opvolger Bossaert, taskforce is inmiddels al opgemaakt

KBVB gaat op zoek naar opvolger Bossaert, taskforce is inmiddels al opgemaakt

23-03-2023 19:45
5

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is met een eerste reactie gekomen na het ontslag van CEO Peter Bossaert. De belangrijke man van de KBVB werd woensdagochtend ontslagen, terwijl er nu naar een opvolger wordt gezocht.

De KBVB kondigt in een persbericht aan dat het vooral de continuïteit binnen de KBVB hoopt te kunnen behouden. Het gaat inmiddels ook al op zoek naar een opvolger voor Bossaert. 'De Raad een Task Force opgericht die het Directiecomité als geheel zal ondersteunen de komende weken om samen met hen de werking verder te zetten. De werknemers en de spelers staan hier uiteraard centraal', klinkt het.

Die taskforce bestaat uit voorzitter Paul Van den Bulck, Pascale Van Damme (onafhankelijk bestuurder), Marc van Craen (bestuurder namens Voetbal Vlaanderen), Philippe Godin (bestuurder namens ACFF) en Peter Willems (bestuurder namens de Pro League).

Rust laten terugkeren
In datzelfde persbericht kwam Van den Bulck ook met een reactie na het nieuws over Bossaert. "Na het ontslag van Peter Bossaert willen we de rust laten terugkeren en de continuïteit binnen de administratie van de KBVB bewaken", vertelt hij.

"In tussentijd werken we in alle rust aan een structurele oplossing voor de langere termijn. En bovenal willen we de spelers en staf van de Rode Duivels in alle sereniteit laten toewerken naar de belangrijke interland morgen tegen Zweden, waar we met zijn allen, spelers, staf, fans, medewerkers en de leden van de Raad Van Bestuur van de KBVB naar uitkijken", aldus Van den Bulck.