Standard’s CEO Locht: “Ambitie is volgend jaar top 6 in JPL”

Standard’s CEO Locht: “Ambitie is volgend jaar top 6 in JPL”

14-03-2023 12:45
4

Standard strijdt dit seizoen voor een kwalificatieticket voor de Champion’s Play-Off. Pierre Locht, de CEO van Standard, vertelt over de ambities van Standard.

Locht vertelt over de ambities van Standard, de CEO is zich bewust van het feit dat er volgend jaar zes teams deelnemen aan de Champion’s Play-Off. "Volgend jaar heeft Standard de ambitie om zich aan te sluiten bij PO1, dat worden er zes, en aan het einde van het seizoen in Europa te spelen. We mikten dit jaar op de top 8, we zullen mikken voor de top 6 volgend jaar”, citeert RTBF Locht.

Eigenaar 777 Partners
Locht vertelt verder dat Standard ook de mogelijkheid heeft om zich te roeren op de transfermarkt om de selectie te versterken. “Er zal de mogelijkheid zijn om zo snel mogelijk, vroeg in de transferperiode transfers te overwegen en spelers aan te trekken”, vertelt Locht.

Locht is ook positief over de nieuwe eigenaar van Standard: 777 Partners. Volgens Locht gaat het steeds beter en krijgt het bestuur de vrijheid om de club te besturen van dag tot dag. Voor de grotere beslissingen is er validatie nodig vanuit de eigenaren. "Wat heel anders is dan vroeger, is dat de aandeelhouder niet dagelijks aanwezig is. Het aandeelhouderschap is op afstand, het is aan de directie van de club om te managen”, besluit Locht.

Standard staat op dit moment op een zevende plaats in de Jupiler Pro League. Door de verliespartij uit bij Club Brugge is het gat naar de Champion’s Play-Off weer wat gegroeid. Club Brugge staat op een vierde plaats met vier punten voorsprong op Standard.