Verbazing over Antwerp-spits Janssen: ''Weghorst lacht nu in zijn vuistje''

Verbazing over Antwerp-spits Janssen: ''Weghorst lacht nu in zijn vuistje''

13-03-2023 09:40 Laatste update: 09:47
2

Jan van Halst was compleet verbaasd toen hij hoorde dat Vincent Janssen stopte bij Oranje. De analist is van mening dat de spits met zijn leeftijd nog in de bloei van zijn loopbaan zit en hij snapt de keuze daarom absoluut niet.

"Hij is om daar 'in the picture' te komen wel weer naar Europa gegaan", vertelt Van Halst bij Ziggo Sport. "Hij doet het in België ook hartstikke goed en hij speelde ook in het Nederlands elftal sterk. Hij is 28 jaar nu en in de kracht van zijn leven. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat het voetbalredenen zijn." Janssen speelde in totaal 22 interlands en scoorde daarin zeven keer.

Van Halst denkt dat er een andere reden is voor het stoppen van Janssen. “In zijn uitleg had hij het ook over iets van persoonlijke redenen. Laten we dan maar niet gaan gissen, maar wie weet dat er iets in zijn privé-situatie is. Ik vind het wel echt een heel raar verhaal. Heel erg bijzonder. 28 man, in de kracht van je leven. Wout Weghorst zal ongetwijfeld een appje gestuurd hebben, maar die lacht natuurlijk in zijn vuistje.”

Vincent Janssen speelde in de Jupiler Pro League 28 wedstrijden voor Royal Antwerp FC. Tijdens die matchen scoorde de spits maar liefst 16 keer. Met Antwerp staat Janssen momenteel op de 3e plek in het klassement. De afstand tot koploper KRC Genk is dit weekend verkleind tot slechts 7 punten.