Mulder spreekt over 'penaltyheld Verbruggen' bij Anderlecht: 'Had ik ook gepakt'

Mulder spreekt over 'penaltyheld Verbruggen' bij Anderlecht: 'Had ik ook gepakt'

12-03-2023 17:01
1

Bart Verbruggen heeft zich bij RSC Anderlecht de laatste weken ontpopt toch één van de belangrijke pionnen en was tegen Ludogorets nog de grote held door drie strafschoppen te keren. Al nuanceert Jan Mulder die prestatie ook wat.

Met drie gestopte strafschoppen werd Verbruggen bestempeld als de grote held. Een goede prestatie, al was Mulder toch niet helemaal onder de indruk. ''Ik heb de penalty’s van Ludogorets nog eens bekeken. U, ik, een kangoeroe, een foto van Bart Verbruggen of zelfs niemand onder de lat, hadden die drie rollertjes ook opgeraapt', schrijft hij in zijn column in Humo.

Volgens hem moet er vooral naar de spelers van Ludogorets worden gekeken, die absoluut geen topprestatie afleverden in die penaltyreek. 'Er waren drie penaltygillers en niet één killer', aldus de Nederlander.

Toch heeft Mulder ook lof voor zijn landgenoot en ziet hij Verbruggen nog ver geraken en een belangrijke rol spelen voor Oranje. 'Verbruggen is inderdaad een supertalent en gaat misschien meer interlands voor Oranje spelen dan de grote Jan van Beveren, die 32 caps haalde', besluit Mulder.

Verbruggen krijgt op twintigjarige leeftijd alvast mogelijk een kans om te debuteren voor Oranje. Zo zit de Nederlander in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman.