Geraerts nog in het ongewisse over Teuma tegen Genk: Moeilijk te zeggen

Geraerts nog in het ongewisse over Teuma tegen Genk: "Moeilijk te zeggen"

11-03-2023 11:43
3

Wanneer de koploper uit de competitie de eerste achtervolger ontvangt, mag je terecht van een absolute kraker spreken. Bij KRC Genk tegen Union Saint-Gilloise wordt dan ook vuurwerk verwacht. De bezoekers kenden een woeligere week dan verwacht, maar mikken op het allerhoogste, klinkt Karel Geraerts strijdvaardig.

Donderdagavond behaalde Union nog een knap 3-3-gelijkspel op het veld van Bundesliga-revelatie Union Berlin. Spelers en staf wilden eigenlijk donderdagavond al terugkeren naar ons land, maar de weergoden staken daar een stokje voor. Daardoor liep het plan van Geraerts en co vertraging op. Toch wil de trainer van Union zich daar niet achter verschuilen. "Genk heeft goeie spelers en ze hebben ook het thuisvoordeel. Zij hebben bovendien een normale week gehad, bij ons is dat helemaal anders. Maar dat neemt niet weg dat we naar daar gaan om te winnen", spreekt hij klare taal bij Het Nieuwsblad.

In aanloop naar de confrontatie legt Geraerts de druk nog even bij de tegenstander. "Genk blijft voor mij de absolute titelfavoriet. Ze staan al het hele jaar bovenaan en kennen heel weinig slechte momenten", geeft hij zijn visie. Ook bij een mindere prestatie beschikt Genk over de kunst van het winnen, merkte Geraerts bovendien op. Het vertrek van Paul Onuachu ziet hij niet als een groot nadeel. "Het gevaar bij Genk kan van overal komen."

Diezelfde aanname geldt ook voor Union, dat donderdag evenwel aanvoerder Teddy Teuma moest missen. Of de middenvelder zondag hersteld zal zijn van zijn kuitblessure, kan of wil Geraerts nog niet meedelen. "Het is moeilijk te zeggen. Hij zal 100 procent fit moeten zijn om te spelen."