Gent ploetert zich in overgoten Ghelamco Arena naar gelijkspel tegen Basaksehir

09-03-2023 22:47
18

Het duel tussen KAA Gent en Basaksehir kende maar 45 minuten voetbal, waarin beide ploegen erin geslaagd zijn om tot scoren te komen. Na hevige regenval in de tweede helft was er amper nog voetbal te zien en bleef het ook 1-1.

KAA Gent kreeg met Istanbul Basaksehir een tegenstander voor de kiezen die eerder op het seizoen Royal Antwerp FC al uitschakelde. Met Adnan Januzaj en Stefano Okaka had het ook enkele bekende namen in de basis staan.

Die laatste wist de eerste kans voor de Turken ook meteen te scoren. De voormalige spits van RSC Anderlecht bracht Basaksehir op voorsprong, al was daar toch een buitenspelgeurtje aan. De VAR greep echter niet in, het doelpunt bleef staan.

Voor Gent het signaal om te antwoorden en dat antwoord kwam er ook. Sven Kums wist eerst niet in doel te koppen, maar zag Gift Orban tien minuten voor de pauze dan toch die gelijkmaker scoren. Net voor rust stond het zelfs bijna nog 2-1, maar Sahiner kon een schot van Castro-Montes uit de netten houden. Ook Hong had de voorsprong aan de voeten. Hij miste onbegrijpelijk.

De Turken, die het nu zonder Januzaj deden, kwamen wat beter uit de kleedkamer en begonnen met flink wat initiatief aan die tweede helft. De felle regenval deed de wedstrijd echter geen deugd en het was bijzonder moeilijk om nog tot voetballen te komen voor beide ploegen.

Het werd er niet beter op in 'het zwembad van Gent'. Voetbal kregen we amper nog te zien op een erbarmelijk veld, waardoor we ook amper tot geen kansen meer kregen en ook geen doelpunten meer. Het bleef 1-1.