Sterk Standard overtuigt tegen Westerlo en voert druk op Gent en Club Brugge op

04-03-2023 22:35 Laatste update: 22:41
15

Standard heeft een nieuwe stap gezet in de strijd om een plekje in de top vier. Het speelde een bijzonder sterke partij tegen concurrent KVC Westerlo en wist met duidelijke 2-0 cijfers te winnen.

Met Standard en KVC Westerlo stonden twee ploegen die nog kans maakten op de top vier zaterdagavond tegenover elkaar. Het beloofde dus en spannende partij te gaan worden, maar het gevaar kwam uiteindelijk slechts van één ploeg.

Een met momenten indrukwekkend Standard greep de bezoekers meteen bij de keel en gaf Westerlo helemaal geen moment rust. De Rouches creëerden in het eerste half uur flink wat kansen, maar de Kemphanen wisten te overleven.

Toch werd Standard uiteindelijk beloond en zag het Aron Donnum na 37 minuten voetballen de meer dan verdiende 1-0 scoren. Daar bleef het ook bij tot de rust.

De tweede helft zorgde niet voor een ander spelbeeld, met een Westerlo dat het spel vooral moest ondergaan. Standard kon het verschroeiende tempo van de eerste helft niet herhalen, maar bleef wel met verre voorsprong de beste ploeg op het veld.

Een 2-0 hing in de lucht en Westerlo-doelman Gillekens moest de bezoekers enkele keren van een tweede tegendoelpunt behoeden. Twintig minuten voor tijd werd hij dan toch verslagen en was het William Balikwisha die de zege voor de Rouches veilig wist te stellen. Ook een rode kaart voor Arnaud Bodart in het absolute slot kon Westerlo niet meer helpen. De Rouches missen daardoor hun doelman wel in de partij tegen Club Brugge.

Standard schuift door de zege op naar de vijfde plek in de stand en telt drie punten meer dan KAA Gent, dat zondag nog in actie komt. Het heeft ook nog maar een achterstand van één punt op Club Brugge. Beide ploegen nemen het komende zondag op tegen elkaar in een duel dat over de vierde plaats kan beslissen.