Ancelotti verrast door Barça: Ik denk niet dat ze het verdienden om te winnen

Ancelotti verrast door Barça: "Ik denk niet dat ze het verdienden om te winnen"

03-03-2023 11:38 Laatste update: 11:38
5

Carlo Ancelotti is positief verrast door de verdedigende kwaliteiten van FC Barcelona. De Real Madrid-coach looft het team van Xavi dat een 0-1 voorsprong wist vast te houden voor 69 minuten.

Marc-André ter Stegen had een rustige avond, aangezien Real Madrid nul schoten op doel wisten te lossen bij de Duitser. Volgens Ancelotti was dit een verdienste van het verdedigende werk dat Barcelona verrichtte, citeert Marca. "Het was een beetje verrassend om Barcelona zo te zien spelen, maar ze hebben geleerd om heel goed te verdedigen. Ze zijn heel sterk in dat aspect", meldt de Italiaanse oefenmeester.

Over de wedstrijd van Ancelotti's team had hij weinig slechts te zeggen. "Het was een goede wedstrijd, intens, met veel druk. Ze hebben slechts 35% balbezit gehad. Ik denk niet dat ze het verdienden om te winnen. Het was een van onze beste wedstrijden qua controle. Het ontbrak ons alleen aan effectiviteit tegenover het doel." De hoofdtrainer blikt vooruit op de return in de Copa del Rey. "Het geeft ons vertrouwen voor de terugkeer. We moeten deze wedstrijd in het Camp Nou herhalen."