Rapport: 'Anderlecht is op één na minst stabiele club, Club Brugge op plek 4'

Rapport: 'Anderlecht is op één na minst stabiele club, Club Brugge op plek 4'

01-03-2023 09:30 Laatste update: 13:17
55

The Football Observatory (CIES) brengt wekelijks een nieuwe studie uit. Ditmaal met een focus op de stabiliteit van het personeel bij clubs in 75 competities. Het rapport brengt een aantal opvallendheden voor de Belgische clubs. 

Volgens die studie van CIES is in België de meest stabiele club over de laatste tien jaar Charleroi. Zij gebruikten 121 spelers in de competitie. Achteraan bengelt Anderlecht op een 11e plek met 166 gebruikte spelers en Standard doet het nog een stuk slechter met 171 spelers. 

Over vijf jaar is Anderlecht de tweede minst stabiele club in België met 102 gebruikte spelers. Alleen Eupen is slechter. Club Brugge doet het goed wanneer we kijken naar een periode van vijf jaar. De regerende landskampioen staat op een vierde plek met 81 gebruikte spelers. 

Stabiliteit werkt, zo blijkt. Uit de studie leren we dat de kracht van Manchester City ligt in zijn consistentie, met slechts 47 gebruikte spelers in vijf jaar in de Premier League. Pep Guardiola plaatst zijn Citizens op de tweede plaats in dit klassement, achter de bescheiden Zweedse club Halmstads BK.