VP 11: 'Brommerke' bij Club Brugge, efficiënte Amuzu voor Anderlecht

VP 11: 'Brommerke' bij Club Brugge, efficiënte Amuzu voor Anderlecht

27-02-2023 13:00 Laatste update: 21:00
10

Op Speeldag 27 werd er heel veel gepraat over de VAR, maar tussendoor was er ook nog tijd voor voetbal. Deze elf spelers sprongen bij ons het meest in het oog. 

Coucke houdt de netten schoon
KV Mechelen kon een zege gebruiken tegen Seraing en pakte die ook. Gaëtan Coucke moest geen wereldsaves doen, maar was wel een zekere factor om de druk van Seraing af te houden. 

Foutloos debuut
Antwerp kampte met personeelsproblemen in de defensie. De negentienjarige Zeno Van Den Bosch mocht zijn kans gaan en deed dat foutloos. Aan de overzijde was Ewout Pletinckx heel solide voor OH Leuven. 

Sporting Charleroi - STVV was geen wedstrijd voor de geschiedenisboeken, maar Jules Van Cleemput mocht wel terugkijken op een geslaagde partij en een zege. Bij Club Brugge mag Bjorn Meijer stilaan een fysiek wonder genoemd worden. De Nederlander blijft onvermoeibaar de linkerflank afgaan en werd beloond met een doelpunt.

Waar eindigt Trésor?
Westerlo is zowat elke week vertegenwoordigd in dit team. Deze keer gaan we eens niet voor De Cuyper of Dorgeles, maar voor Thomas Van Den Keybus. Bij KRC Genk is Mike Trésor klaar om alle records van de tabellen te vegen. Hij zit nu al aan een krankzinnige achttien (!) assists. 

KV Kortrijk vecht nog voor het behoud, maar kan rekenen op een uitstekende Abdelkahar Kadri. Hij was technisch de beste man op het veld en onderstreepte dat met een doelpunt en een assist.

Het mysterie Amuzu
Bij Anderlecht staat Francis Amuzu niet bekend om zijn efficiëntie, maar tegen Standard was hij wél dodelijk. Eerst dwong hij een strafschop af, daarna gaf hij de ideale assist voor Slimani. Kan hij dat ook volhouden?

Bij KRC Genk was Ally Samatta zijn plaats kwijt, maar hij mocht vroeg invallen voor de geblesseerde Arokodare. Deze keer kon hij wél zijn goaltje meepikken. Victor Boniface maakte er zelfs twee, maar daar had Union uiteindelijk niets aan.