Ook de concurrenten van Club Brugge mogen zich benadeeld voelen

"Ook de concurrenten van Club Brugge mogen zich benadeeld voelen"

27-02-2023 11:00
99

De wedstrijd tussen Club Brugge en KAA Gent zorgde zondag voor beroering. Club won verdiend met 2-0, maar Tajon Buchanan had in de eerste helft al rood kunnen krijgen. Ex-ref Serge Gumienny geloofde zijn ogen niet. 

"Voor mij is er geen discussie over de elleboog van Buchanan: een rode kaart en de VAR moet ingrijpen", vertelde Gumienny bij Het Belang Van Limburg. "Wanneer staat het hele VAR-gebeuren in België eindelijk op punt? Voor één van de smerigste ellebogen van de afgelopen jaren volgt er zelfs geen zware schorsing. Ook concurrenten van Club Brugge mogen zich benadeeld voelen."

Volgens Gumienny heeft de VAR voorlopig niets bijgebracht. "Ik heb het idee dat de scheidsrechters fluiten, maar geen zware beslissingen meer durven nemen, want de VAR zal hen wel corrigeren. Waarom wordt er in godsnaam iedere keer gewacht op de VAR? Fluit wat je ziet, wij moesten het vroeger ook zo doen. Nu wordt er simpelweg niet meer beslist, wordt alles op z’n beloop gelaten en zal de VAR het wel rechttrekken."

Door de zege tegen KAA Gent staat Club terug wat steviger op de vierde plaats. Het verschil is nu weer vier punten.