Silva (ex-Anderlecht) komt op gang bij PSV: ''Dat zou wel een thema gaan worden''

Silva (ex-Anderlecht) begint sterk bij PSV: ''Dat zou wel een thema gaan worden''

27 februari 2023 om 08:30

Fabio Silva is erg blij dat hij van waarde kan zijn voor zijn ploeg PSV. De Portugees, die een maand geleden nog bij de selectie van RSC Anderlecht zat, veroverde voor het eerst een basisplek en kon zich daardoor als tweede spits naast Luuk de Jong posteren. Silva leert ook erg veel van zijn collega schutter bij de Eindhovenaren.

"We hebben verdiend de zege kunnen pakken terwijl we onder druk staan", vertelt de scorende Silva aan het Eindhovens Dagblad over de wedstrijd tegen FC Twente. "De voorzetten van Johan Bakayoko waren daarin echt bepalend. Met Luuk de Jong en ik in het strafschopgebied zou dat wel een thema worden. We hadden met Bakayoko afgesproken om veel voorzetten te geven. Daar hebben we goed op getraind en dat loont uiteindelijk."

Silva is van origine een echte centrumspits, maar speelt nu samen met De Jong in de punt van de aanval bij PSV. Iets wat de Portugees tot nu toe zeker bevalt. "Ik kijk naar hem in trainingen en praat met hem om dingen te verbeteren. Als je alleen al ziet dat hij honderd competitiegoals voor deze club heeft gemaakt, wow. Dat is niet iedereen gegeven." De twintigjarige Silva scoorde tot nu toe drie keer in dienst van de Eindhovenaren.

Silva speelde dit seizoen nog in de Jupiler Pro League bij Paars-Wit. De aanvaller werd gehuurd van Wolverhampton en speelde 20 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Tijdens die matchen kwam de spits tot 7 doelpunten. Silva kon de draai niet echt vinden bij Anderlecht en het liep ook uit op rumoer met coach Brian Riemer.