Antwerp-pion Keita neemt het op tegen 'zijn' OHL: Natuurlijk wordt dit speciaal

Antwerp-pion Keita neemt het op tegen 'zijn' OHL: "Natuurlijk wordt dit speciaal"

26-02-2023 13:40
1

Mandela Keita neemt het zondag met Royal Antwerp FC op tegen Oud-Heverlee Leuven. 'Zijn' OHL, waar hij jaren voor uitkwam. Het wordt dan ook een bijzonder speciale wedstrijd voor de middenvelder.

"Natuurlijk wordt dit speciaal", geeft Keita aan bij De Morgen. "OHL is de ploeg die mij heeft grootgebracht. In de tribunes zitten mensen met wie ik op school heb gezeten en ik kom er nog geregeld over de vloer voor mijn twee jongere broertjes, een tweeling", geeft de middenvelder aan.

De rasechte Leuvenaar kreeg de voorbije maanden ook flink wat lof, maar wist zich opvallen genoeg niet in de basis te werken bij OHL. "Elke voetballer is gezond ongeduldig als hij niet speelt. Ik probeerde gewoon mijn niveau weer op te krikken, dat ging met hoogtes en laagtes", klinkt het.

En dus koos Keita voor een vertrek bij OHL. Hij werd uitgeleend aan Royal Antwerp FC, waar hij wél een basisplek heeft. "Het is niet dat ik in januari heb gezegd: ‘Nu wil ik absoluut weg.’ Brys en ik hebben altijd een goede band gehad. Hij heeft me mijn kans gegeven en daarvoor blijf ik hem dankbaar", besluit Keita.