LIVE-discussie: Volg de Europese lotingen van Union, Anderlecht en Gent op de voet

LIVE-discussie: Volg de Europese lotingen van Union, Anderlecht en Gent op de voet

24-02-2023 12:00 Laatste update: 15:24
7

Drie Belgische ploegen die in de trommel verdwijnen voor een achtste finale in een Europees toernooi, zo alledaags is het niet. VoetbalPrimeur.be is er dan ook graag bij om de loting van Union Saint-Gilloise, RSC Anderlecht en KAA Gent van begin tot einde mee te volgen. Hier vind je alle informatie!

 

In het Zwitserse Nyon wordt vrijdagmiddag geloot voor de achtste finales van zowel de Europa League (vanaf 12u) als de Conference League (vanaf 13u). Dat betekent dat Union van de drie Belgische betrokkenen als eerste aan de beurt komt. De troepen van Karel Geraerts verbaasden vriend en vijand door hun poule te winnen, waardoor ze vrijgesteld waren in de play-off-ronde van de voorbije weken. Gezien de tegenstand wacht in de achtste finale hoe dan ook een vette kluif.

Aangezien Anderlecht en Gent een niveautje lager aan de slag zijn, in de Conference League, kan daar wel een (enigszins) haalbare kaart uit de bus komen. Beide ploegen konden zich donderdagavond pas laat plaatsen voor deze ronde, allebei na een strafschoppenserie. In de liveblog hieronder kan je volgen welke tegenstanders onze Belgische clubs in de ogen zullen kijken. Discussieer erover in ons reactiescherm!