Real Madrid bezorgt Liverpool historische Champions League-afgang

21-02-2023 23:00 Laatste update: 23:00
3

Het moet raar lopen wil Real Madrid zich over drie weken niet plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Het bezorgde Liverpool op Anfield een ongekende Europese nederlaag: 2-5.

Liverpool was tot de tanden gewapend op Anfield. In de eerste plaats omdat honderden supporters hun ploeg maximaal gesteund hadden op weg naar het stadion, maar ook omdat het magische Anfield in Champions League-verband een haast onneembare vestiging is voor andere topteams.

En het begon zo mooi voor Liverpool. Anfield ontplofte toen Darwin Nuñez al na drie minuten met een hakbal scoorde en Thibaut Courtois ongekend blunderde, waardoor Mohamed Salah de score verdubbelde. Beide ploegen moesten vanaf de eerste minuut naar tandje turbo schakelen en schakelden niet meer terug. De vlugge 2-1 van Vinícius Jr. bracht Real Madrid weer helemaal terug in de wedstrijd en zette de toon voor het restant. Liverpool liet na om er 3-1 en 4-1 van te maken.

Niet alleen Courtois blunderde, aan de overkant beging ook Alisson Becker een behoorlijke fout. Een ogenschijnlijk simpele terugspeelbal werd tegen Vinícius aangeschoten, waardoor Real Madrid ineens weer op gelijke hoogte stond. De tegengoals had het deels te wijten aan de defensieve kwetsbaarheid, want zette Real Madrid een beetje aan, dan hadden The Reds het zwaar.

Ondanks de kansen voor Liverpool, kon Real Madrid het meeste vertrouwen putten uit de dubbelslag van Vinícius. De thuisploeg stortte na rust volledig in elkaar en dat kwam mede door de ervaren rotten en regelmatig afgeschreven Luka Modric en Karim Benzema. Uit een harde vrije trap van de Kroaat kopte Eder Militao na rust de 2-3 binnen en was de comeback compleet.

Zoals door menigeen voorspeld werd de avond ook magisch en niet te vergeten, maar niet voor Liverpool. Door defensieve fouten liep Real Madrid al snel uit tot 2-4 en 2-5, waardoor de afgang van Liverpool een extra dimensie kreeg. Voor het eerst sinds het duel met Ajax van 1966 kreeg de thuisploeg vijf goals tegen in Europees verband.

Met de nodige wanhoop probeerde Liverpool de nederlaag nog iets draaglijker te maken, zodat het over drie weken in Bernabeu wellicht nog kans heeft, maar gescoord werd er niet meer.