Tedesco over contact met 7 Rode Duivels: “Ik heb ze een kort berichtje gestuurd

Tedesco over contact met 7 Rode Duivels: “Ik heb ze een kort berichtje gestuurd"

18-02-2023 13:42
16

De Rode Duivels hebben hun bondscoach te pakken. Domenico Tedesco werd uit een lijst aan kandidaten gehaald. De Italiaanse Duitser verliet RB Leipzig om onze nationale ploeg te leiden naar het succes. De bondscoach in een interview met Het Laatste Nieuws.

De bondscoach begint zich ondertussen stilletjes aan te settelen. Vorige week heeft Tedesco zich al voorgesteld aan 'de captains'. “Frank Vercauteren en Jelle Schelstraete hadden me verteld over die samenstelling. Ik heb de zeven kapiteins daarom een kort berichtje gestuurd, en laten weten dat ik ernaar uitkeek om hen te ontmoeten”, geeft Tedesco aan. 

“De komende weken ga ik met verschillende van hen afspreken.” Thibaut Courtois, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Dries Mertens, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld mogen zich dus aan een ontmoeting met de nieuwe bondscoach verwachten. 

Op de vraag of ook Hazard nog zo’n berichtje krijgt antwoordt de gloednieuwe bondscoach resoluut ‘neen’. “Hazard is een international op rust. Dat moet ik aanvaarden. Daarom heb ik ook geen contact gehad met hem.”