Ondanks penaltyredding van Roef gaat KAA Gent toch onderuit tegen Qarabag

16-02-2023 20:39
50

KAA Gent is er op bezoek bij Qarabag dan toch niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten. Na een moeilijke tweede helft gingen de Buffalo's met 1-0 onderuit tegen Qarabag FK.

Voor KAA Gent begon in 2023 het Europese avontuur met een verre verplaatsing richting Azerbeidjan. Vooraf waarschuwde Hein Vanhaezebrouck al voor Qarabag, dat toch een stugge tegenstander bleek te zijn.

De Buffalo's waren in de eerste niet al te memorabele helft wel de betere ploeg op het veld en wisten enkele kansjes bij elkaar te voetballen. De grootste kans in die eerste helft was voor Hong, maar de Zuid-Koreaan kreeg de bal niet in het doel van tegenstander Qarabag.

Qarabag kwam net na de pauze beter uit de kleedkamer en kreeg ook al snel een bijzonder discutabele strafschop na een vermeende handsbal van Jordan Toranurigha. Heel veel leek er echter niet aan de hand, waarna Qabarar een unieke kans kreeg om op voorsprong te komen. Davy Roef wist de poging echter uit doel te houden en de nul op het bord te houden. Gerechtigheid geschiedt.

Diezelfde Roef bleef goed presteren en hield Qarabag ook na de strafschop nog meermaals van een doelpunt. Gent had het moeilijk en kwam er amper nog aan te pas tegen de Azerbeidzjanen. Op de koop toe zag het ook Alessio Castro Montes nog uitvallen met een blessure.

Die aanvallende intenties zag Qarabag uiteindelijk ook beloond worden. Dertien minuten voor tijd werd de score dan toch geopend en was het Leandro Andrade die de 1-0 op het scorebord kon zetten. Daar bleef het ook bij.