Debast (Anderlecht): Ik doe alles om niet meer te huilen in kleedkamer

Debast (Anderlecht): "Ik doe alles om niet meer te huilen in kleedkamer"

16-02-2023 11:00
11

Zeno Debast is dit seizoen de marathonman bij Anderlecht. Hij speelde dit seizoen al 3.102 minuten. In de laatste weken ziet hij dat Anderlecht stappen vooruit zet. 

"We hebben nu een hechtere groep, die iets meer voor elkaar wil werken", zo vertelt Debast bij Het Nieuwsblad. "Iedereen is gelijk en de sfeer zit goed. Voor mij is het leuk om met Jan samen te spelen. Hij is een positieve leider op en naast het veld. Zelf probeer ik ook bij te dragen. Ik ging mee naar het WK en Qatar en leerde daar veel. Dat geef ik mee."

Debast heeft duidelijk een hart voor Anderlecht. Na de nederlaag tegen Zulte Waregem zagen we hem zelfs huilen. "Ik ben een emotionele gast. Ik heb Anderlecht als jongetje ooit gezien als ploeg die alles won en het werd me toen even te veel. Het toont hoeveel ik geef om deze club. Ik doe nu wel alles om niet meer te huilen in de kleedkamer, maar als het komt, dan komt het… We moeten gewoon resultaten boeken."

Anderlecht krijgt donderdagavond nog een mooie uitdaging. In de Conference League gaat het dan op bezoek bij Ludogorets uit Bulgarije.