Portugese pers jubelt na Club Brugge – Benfica: 'Gigantische stap gezet'

Portugese pers jubelt na Club Brugge – Benfica: 'Gigantische stap gezet'

16-02-2023 08:00
11

Club Brugge ging in het Jan Breydelstadion met 0-2 onderuit tegen Benfica. Het sprookje in de Champions League lijkt zo ten einde te komen. De Portugese kranten zien ook dat de kwalificatie voor Benfica bijna binnen is.

'Benfica heeft een gigantische stap riching de kwartfinales gezet', kopte A Bola na de 0-2 zege van Benfica. De Portugese krant zag Club Brugge de partij zelf uit handen geven. 'De Belgen probeerden na de 0-1 iets terug te doen met de inbreng van Nielsen en Jutgla, maar werden bestraft voor hun eigen fouten. Benfica kreeg de 2-0 op een presenteerblaadje. Club Brugge wacht nu een moeilijke taak om het tij in het Estádio da Luz te keren.'

O Jogo stipt aan Benfica woensdag voor een Portugees record in de Champions League zorgde. Het verloor immers voor de twaalfde keer op rij niet in het Kampioenenbal. In het verleden kon enkel het Porto van José Mourinho namens Portugal die prestatie voorleggen. Voor alle duidelijkheid, de matchen van de voorrondes zijn bij dit record geteld. Ook bij O Jogo klinkt het trouwens dat Benfica 'een enorme stap zette richting de kwartfinales'.

'Het eerste nieuws van de dag, en misschien wel het belangrijkste, is dat Benfica dichter bij de laatste zestien van de Champions League is gekomen', schrijft Mais Futebol dat ook nog aandacht besteed aan de innige omhelzing tussen Club Brugge-aanvaller Roman Yaremchuk en Benfica-trainer Roger Schmidt. 'Yaremchuk wisselde ook een knuffel uit met João Mário en nam een ​​Benfica-shirt mee naar huis', aldus Mais Futebol.