'Union ziet bod op bouw stadion verworpen worden door gemeenteraad'

'Union ziet bod op bouw stadion verworpen worden door gemeenteraad'

15-02-2023 08:40 Laatste update: 09:18
30

Royale Union Saint Gilloise liep opnieuw tegen de lamp in het stadiondossier. Het bod dat Union uitbracht voor de bouw van een nieuw stadion op de Bemptsite in Vorst is verworpen door de gemeenteraad. De oppositie onthield zich van stemming. Dat schrijft Het Nieuwsblad

Union wil een nieuw stadion bouwen om de toekomst van de club veilig te stellen. Het Stade Joseph Mariën, waar de club nu voetbalt, voldoet niet aan de kwaliteitseisen om Europees te spelen.

Het schepencollege bracht al eerder negatief advies uit over de bouwplannen. Dinsdagavond werd het bod van 3,5 miljoen euro aan de gemeente Vorst dan ook écht officieel naar de prullenbak verwezen.

Wél werd er een amendement aangenomen dat toekomst biedt. Hierdoor zijn toekomstige onderhandelingen van Union en het Brusselse Gewest namelijk gegarandeerd.

Dat ligt in het verlengde van de aankondiging van Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet, die verleden week bekend maakte dat hij in samenwerking met minister-president Rudi Vervoort de verdere besprekingen omtrent het stadiondossier overneemt.

Union maakte de afgelopen jaren een flinke opmars door naar de Jupiler Pro League te promoveren en Europees voetbal te behalen. Waar de club sportief enorm groeide, is het stadion nog steeds dezelfde gebleven.