Deila (Standard): Als de spelers het niet aankunnen, moeten we opgeven”

Deila (Standard): "Als de spelers het niet aankunnen, moeten we opgeven”

13-02-2023 09:14
3

Ronny Deila was woedend over de prestatie van zijn mannen na de nederlaag van Standard tegen KV Kortrijk op zondag. De Rouches konden het tempo van de West-Vlamingen niet evenaren en gingen de boot in met 0-2. Een pijnlijke nederlaag. 

"We hebben niets gecreëerd", stelt de Noorse coach na afloop van de partij. Deila was niet voor het eerst dit seizoen hard voor zijn spelers. "Als de spelers het niet aankunnen, moeten we opgeven”, klonk het bij de keuzeheer na afloop van de partij. De coach van Standard lijkt een bepaald gehalte aan vechtlust te missen bij zijn groep. 

“De fans hebben het volste recht om hun ongenoegen te uiten”, aldus de T1 van Standard. “Het is niet de eerste keer dat we heel slecht spelen. Het was het geval tegen Leuven en Seraing”, herinnert de Noor zich. “Nu moeten we zien hoe we dit gevoel van schaamte en teleurstelling kunnen omzetten in een grote motivatie om te laten zien wie we werkelijk zijn.”

Standard staat momenteel op een zesde plaats in het klassement. Volgende trekt Standard richting Union Saint-Gilloise, waar het ongetwijfeld ook een moeilijke opgave zal zijn. De coach lijkt alvast een andere ingesteldheid te verwachten. Meer vechtlust en meer wil.