Oostende kan niet inlopen op Zulte Waregem: Ik heb hier een slecht gevoel bij

Oostende kan niet inlopen op Zulte Waregem: "Ik heb hier een slecht gevoel bij"

12-02-2023 23:30
2

De rode lantaarn hangt niet langer rond de nek van KV Oostende, maar toch werd de verplaatsing naar gouwgenoot SV Zulte Waregem geen onverdeeld succes. Met het 1-1-gelijkspel schieten de troepen van Dominik Thalhammer eigenlijk (te) weinig op. Dat gevoel leefde ook bij de trainer.

Thalhammer zag zijn elftal vooral slecht beginnen aan de partij. "Ik heb hier een slecht gevoel bij, door de zwakke eerste helft. We waren op alle vlakken niet goed genoeg", luidt zijn toch wel harde analyse bij Sporza. In het tweede bedrijf kon KVO de rug nog wel wat rechten, oordeelt Thalhammer, maar dat bleek onvoldoende om de drie punten te pakken.

Een bijkomende opdoffer voor de Oostendenaren is dat concurrenten als KAS Eupen en KV Kortrijk wél een (cruciale?) overwinning lieten optekenen. "Dat Kortrijk de kloof weer vergroot, doet pijn. Maar we mogen niet opgeven", probeert Thalhammer moed te houden. Toch nog een opsteker: door het puntje aan de Gaverbeek is RFC Seraing nu alleen hekkensluiter met achttien punten. KVO telt er negentien, terwijl Essevee twee punten marge behoudt op de kustjongens. KAS Eupen en KV Kortrijk, de eerste ploegen in virtuele veiligheid, staan al op 25 stuks.