Vandevoordt na de topper Genk-Antwerp: “We waren de voetballende ploeg”

Vandevoordt na de topper Genk-Antwerp: “We waren de voetballende ploeg”

12-02-2023 18:14
29

KRC Genk en Antwerp speelden zondag dé absolute topper van de 25e speeldag in de Jupiler Pro League. Het Genkse publiek zag Antwerp de winst pakken door een doelpunt van Gyrano Kerk. Doelman Maarten Vandevoordt reageert na de nederlaag. 

Een efficiënt Antwerp kon de leider pijn doen op het uur. Vandevoordt geklopt na mistasten van Arteaga. Kerk mocht het cadeautje uitpakken en legde de bal in het doel van Vandevoordt. Die laatstgenoemde was begrijpelijk teleurgesteld na afloop van de partij. “Er zat meer in”, klinkt het bij de jonge keeper. 

“We speelden een goeie match, maar scoorden niet. We waren de voetballende ploeg, Antwerp speelde op de lange bal. Daarop viel de tegengoal, dat is jammer”, aldus Vandevoordt.  

De doelman van Genk merkt verder op dat het aanpassen is nu Onuachu niet meer in de punt van de aanval staat. “Of we Onuachu missen zodat we ook de lange bal kunnen spelen? Het is aanpassen”, getuigt Vandevoordt. “We voetballen iets meer uit van vanachter nu. Deze nederlaag is jammer, maar we hebben nog steeds vertrouwen.”