'Gaat Antwerp veelbesproken Stengs inzetten tegen Union in de beker?'

'Gaat Antwerp veelbesproken Stengs inzetten tegen Union in de beker?'

31-01-2023 08:30 Laatste update: 08:38
38

Calvin Stengs heeft een schorsingsvoorstel gehad van drie speeldagen effectief. Als Royal Antwerp FC dat schorsingsvoorstel niet accepteert, dan zou de middenvelder mogen spelen tijdens de bekermatch tegen Royale Union Saint Gilloise. Dat schijft Het Nieuwsblad

Antwerp speelt woensdag de eerste wedstrijd van het bekertweeluik tegen Union. Als Antwerp de vordering van het bondspakket niet accepteert, dan kan de Great Old Stengs inzetten tijdens de belangrijke match. De straf gaat dan namelijk pas na woensdag in. Antwerp gaat nu dan ook in conclaaf om het schorsingsvoorstel niet te aanvaarden.

Mocht Antwerp het voorstel niet aanvaarden dan verschijnt Stengs dinsdag voor de Geschillencommissie en riskeert de Nederlander een heroverweging en dus in theorie een zwaardere straf. Voor Antwerp is het overwegen of dat risico het waard is om de middenvelder te laten spelen tegen Union.

Antwerp bevindt zich op de derde plaats in de Jupiler Pro League met 46 punten uit 23 wedstrijden. De club krijgt een uitdagend programma met Union (Beker van België), Club Brugge en KRC Genk en zal zich moeten handhaven met een flinke ziekenboeg en dus de schorsing van Stengs.