Niets staat Arsenal-transfer nog in de weg: 'Trossard raakt door medische keuring'

Niets staat Arsenal-transfer nog in de weg: 'Trossard raakt door medische keuring'

20-01-2023 11:48
7

Arsenal kan een pen klaarleggen en een contract, want Leandro Trossard heeft de medische keuring bij de Gunners succesvol afgerond. Dat meldt Fabrizio Romano. Vrijdagmiddag tekent Trossard bij Arsenal. 

In 2019 liet Trossard KRC Genk achter zich om bij Brighton & Hove Albion aan de slag te gaan. Trossard verteerde de stap naar de Premier League goed en was de afgelopen seizoenen een van de uitblinkers van The Seagulls.

Voor het WK was Trossard erg goed op dreef bij Brighton. Dit seizoen was hij in zestien Premier League-duels goed voor zeven goals en drie assists. Hij scoorde onder meer tegen Manchester City en Chelsea. Tegen Liverpool was hij zelfs goed voor een hattrick.

Na het WK verwaterde de band met Roberto De Zerbi. De trainer zette onze landgenoot uit zijn selectie. Een transfer drong zich op. Arsenal sprong in de dans en laat Trossard binnenkort de concurrentie aangaan met Gabriel Martinelli en Bukayo Saka. 

Vrijdag verliepen de medische testen van Trossard voorspoedig. De transfer wordt later op de dag volledig officieel afgerond. Ook KRC Genk passeert langs de kassa nadat Arsenal zo'n dertig miljoen euro gaat betalen voor onze landgenoot.