KRC Genk zwoegt tegen degradatiekandidaat Essevee, maar pakt toch driepunter

14-01-2023 22:42
64

KRC Genk zet de goede reeks in de competitie voort en is er ook tegen Zulte Waregem in geslaagd om te winnen. Makkelijk was het echter niet tegen de degradatiekandidaat, die voor een hevige strijd zorgde. Het werd 1-0.

Bij KRC Genk kregen we na het bekerduel heel wat wissels en stonden onder andere Paul Onuachu en Bilal El Khannouss niet in de basis. Mbaye Leye zag geen reden om te wisselen en hoopte weer op een sterke prestatie van onder andere Ruud Vormer.

Yira Sor kreeg bij Genk wel zijn eerste basisplek en wist meteen te overtuigen. Na een goede pass van Trésor kwam de bal tot bij de flankaanvaller, die na een goede actie en dito schot de bal voorbij Sammy Bossut kreeg.

Zulte Waregem gaf echter niet op en probeerde het evenwicht te herstellen. De samenwerking tussen Gano en Vormer leverde ook bijna enkele kansjes op, maar Vandevoordt wist de nul te houden.

Zulte Waregem begon met veel enthousiasme aan die tweede helft en gaf Genk geen ruime om tot voetballen te komen. De bezoekers wisten zelfs de beste kansen af te dwingen, zonder Vandevoordt echt in gevaar te brengen.

De bezoekers hadden de wedstrijd stilaan helemaal in hand en verdienden na een uur voetballen meer. De drive en wil om te scoren was er wel, de efficiëntie was er niet. Ook niet bij de thuisploeg, dat twintig minuten voor tijd een unieke kans om tot 2-0 te komen.

De technische staf van Genk greep in en bracht Onuachu en El Khannouss dan toch op het veld. Die slaagden er toch in om de bal wat meer in de ploeg te houden en de overwinning uiteindelijk ook over de streep te trekken. Het bleef 1-0.