Anderlecht-expert over Vandenhaute: “Hij zal niet opgeven, het is een vechter

Anderlecht-expert over Vandenhaute: “Hij zal niet opgeven, het is een vechter"

12-01-2023 10:29
35

Ondertussen kan er toch gesproken worden van een crisis bij RSC Anderlecht. Woensdagavond mochten Riemer en Fredberg op appél bij de fans. Journalist en Anderlecht-expert Yves Taildeman was op bezoek bij LDH Laat. 

De journalist gelooft dat er niet meteen verandering zit aan te komen. toch zeker niet wanneer het gaat over de voorzitter van de club. Wouter Vandenhaute werd in een open brief van de fans gevraagd af te stappen. Volgens de journalist zal dit niet meteen gebeuren.

"Vandenhaute die weggaat, dat is niet zo makkelijk. Hij is een echte supporter van Anderlecht en bedoelt het echt wel goed”, klinkt het bij Taildeman. De journalist wijst op het geld dat Vandenhaute in de ploeg gepompt heeft. "Hem opzij schuiven, is dus niet zo evident."

"Hij zal niet opstappen. Vandenhaute is een vechter”, aldus de journalist. “Hij heeft in zijn carrière nog al onpopulaire beslissingen genomen.Denk maar aan de Muur van Geraardsbergen die uit de Ronde van Vlaanderen verdween." Volgens Taildeman ligt Vandenhaute er wel wakker van. De voorzitter zal volgens hem er alles aan doen om de relatie met de fans opnieuw gezond te krijgen. "Hij zal niet opgeven, maar ik weet wel zeker dat hij geraakt is door de kritiek van zoveel fans.”