Antwerp overtuigt en schiet Genk met drieklapper uit de Croky Cup

11-01-2023 22:33 Laatste update: 22:54
56

KRC Genk heeft in eigen huis een serieuze klap te verwerken gekregen en verloor de ongeslagen status. In de kwartfinales van de Croky Cup werd het verrast door Royal Antwerp FC, dat de Limburgers met een 0-3 overwinning uit de beker schoot.

KRC Genk is dit seizoen bijna onklopbaar gebleken, maar kreeg tegen Royal Antwerp FC net zoals Club Brugge in eigen huis eerst een tegenslag te verwerken. The Great Old wist al vroeg een goede aanval bij elkaar te spelen en de bal tot bij Vincent Janssen te brengen. Die twijfelde niet en bracht Antwerp snel op voorsprong tegen Genk.

De Limburgers probeerden daarop het evenwicht te herstellen en wist ook enkele kansen te versieren. Jean Butez werd aan het werk gezet, maar wist zijn netten toch schoon te houden. Aan de overzijde deed Maarten Vandevoordt dat niet. Terwijl Genk aanviel, scoorde Antwerp. Vanuit het niets was het Ritchie De Laet die de bezoekers net voor rust nog op 0-2 wist te brengen.

In de tweede helft moest Genk op zoek naar die aansluitingstreffer. De wedstrijd werd echter al vroeg beslist in het voordeel van Antwerp. Na een knappe pass van Ekkelenkamp kwam de bal tot bij Miche-Ange Balikwisha, die er in de vijftigste minuut 0-3 van maakte en Antwerp naar de halve finales schoot.

Het antwoord van Genk kwam er al snel met een trap van Gerardo Arteaga op de deklat. De snelle tegengoal viel er echter niet en Antwerp kwam met de schrik vrij. The Great Old hield Genk makkelijk af en kon de thuisploeg het voetballen beletten.

Ook coach Wouter Vrancken leek de kwalificatie stilaan opgegeven te hebben en het vizier al te richten op de competitie. Hij haalde onder andere Bryan Heynen, Paul Onuachu en Bilal El Khannous van het veld. Aziz Ouattara, Aly Samatta en Nicolas Castro kregen de kans om zich te tonen, maar wisten de score niet te veranderen. In het slot kreeg Frey nog een goede kans op de 0-4. Vandevoordt wist erger te voorkomen.