Vormer en Fadera schieten Essevee voorbij STVV en naar halve finales van Croky Cup

11-01-2023 22:01
15

SV Zulte Waregem heeft de smaak van de overwinningen te pakken. Na de winst in de competitie is het er ook in geslaagd om door te stoten in de Croky Cup. In eigen huis was het te sterk voor een tienkoppig STVV en haalde het met 2-0.

Na het goede resultaat in de competitie en de versterking van Ruud Vormer en Christian Brüls kon Zulte Waregem met een pak vertrouwen STVV ontvangen. Het kreeg ook al vroeg goed nieuws en zag STVV-doelman Schmidt een rode kaart pakken na een fout op Ramirez.

Essevee met een man meer en daar leek het ook van te gaan profiteren. Het wist na een kwartier voetballen en strafschop te verzilveren, maar zag die door invaller Jo Coppens gekeerd worden. Nog steeds 0-0 en een vertrouwensboost voor de Kanaries.

Ondanks die boost bleef Zulte Waregem de beste ploeg en wist het ook enkele kansen te versieren. Onder meer Zinho Gano kreeg een goede kans, maar scoorde niet. Dat deed net voor rust Fadera wel, die er 1-0 van maakte.

Voor STVV was de opdracht in de tweede helft duidelijk: aanvallen en op zoek gaan naar een doelpunt. Het kreeg de bal ook tot bij Sammy Bossut, die Essevee enkele keren uit de nood moest helpen.

De Kanaries wisten echter niet te scoren, wat Essevee wel deed. Op het uur opnieuw een penalty voor de thuisploeg, die deze keer vakkundig in doel werd gewerkt door Vormer. De klap teveel voor STVV, dat er amper nog aan te pas kwam. Een doelpunt viel er niet meer, waardoor het 2-0 bleef.