STVV eert clublegendes Wilmots, Boffin en co: tien iconen krijgen muurschildering

STVV eert clublegendes Wilmots, Boffin en co: tien iconen krijgen muurschildering

31-12-2022 12:40
2

STVV onthulde eerder deze week muurschilderingen van enkele clublegenden. Daarop zien we onder meer Marc Wilmots en Danny Boffin. STVV komt nu ook met meer uitleg.

Op de officiële website legt uit dat men bij STVV voor tien 'spelers van de eeuw' heeft gekozen. Per decennium kwam er één laureaat uit de bus. "Voor de eerste decennia maakten we de keuze zelf, in overleg met onze wandelende STVV-encyclopedie Kris Vanmunster", aldus brand manager Brent Stas. "Zo kwamen we uit bij Guy Menten, Albert Haesen, Leopold Appeltants en Jan Vanoirbeek."

Daarna, vanaf de jaren '60, waren het de supporters die voor hun legends mochten kiezen. "Zij verkozen Lon Polleunis, Alfred Riedl en Marc Wilmots. In de meest recente decennia bleken Peter Voets, Danny Boffin en Rob Schoofs het populairst bij de achterban", legt Stas uit.

Wilmots brak als voetballer door bij STVV en speelde van 1987 tot 1988 voor de Kanaries. Ook was hij één seizoen coach van STVV. Truienaar Boffin speelde van 1984 tot 1987 en van 2000 tot 2003 voor de club. Ook was hij als assistent en jeugdtrainer actief bij de Kanaries.