Van Himst: Cruijff, Messi, Ronaldo, Maradona ... Maar Pelé was de mooiste

Van Himst: "Cruijff, Messi, Ronaldo, Maradona ... Maar Pelé was de mooiste"

30-12-2022 12:13
8

Het overlijden van Pelé heeft ook Paul Van Himst diep geraakt. De legendarische aanvaller van RSC Anderlecht en de Rode Duivels kende zijn Braziliaanse collega persoonlijk. Hij doet zijn vriend uitgeleide door middel van een laatste lofdicht.

Van Himst en Pelé bouwden in hun jongere jaren een vriendschapsband op. "Ik heb verschillende malen tegen hem gevoetbald", doet Polle Gazon het relaas bij VTM Nieuws. "Hij kwam verscheidene keren naar Europa om matchen te spelen." Het bleef echter niet alleen bij voetballen tegen elkaar. "Ik ben twee of drie keer met hem gaan eten. En toen we samen de film ‘Escape to Victory’ draaiden, heb ik hem nog beter leren kennen."

Wie kan beter geplaatst zijn om Pelé als voetballer in te schatten. Was hij nu echt de grootste aller tijden, Paul? "De voetballer Pelé is nog altijd de beste die ik gekend heb", beaamt Van Himst. "Ik heb alle tijdperken meegemaakt. Met Cruyff, Messi, Ronaldo, Maradona ... Maar Pelé was de beste", klinkt het fors. Van Himst legt ook uit waarom. "Hij had alles. Kopspel, dribbelen, hij speelde samba-voetbal. Hij was de mooiste om naar te kijken."