Van Bommel twijfelde niet ondanks 'laatste kans': 'Dat klinkt misschien arrogant'

Van Bommel twijfelde niet ondanks 'laatste kans': 'Dat klinkt misschien arrogant'

24-12-2022 19:20

Mark van Bommel voelt zich gesteund bij Royal Antwerp FC. De Nederlandse trainer erkent dat zijn avontuur in ons land een beetje als 'een laatste kans voelde'.

"Het is denk ik vrij normaal dat die gedachte door mijn hoofd is geschoten, maar ik weet hoe ik werk en hoe ik omga met staf en spelers. Ik leg de lat hoog, maar een goede relatie met de spelersgroep en een duidelijk idee van spelen vind ik het allerbelangrijkste", zegt Van Bommel in De Telegraaf. Aan zijn capaciteiten twijfelde hij geen moment. "Nee. Ik weet dat het goed zit. Dat klinkt misschien arrogant, maar zo voel ik het."

Dankzij Marc Overmars, technisch directeur, voelt hij ook meer steun. "Ja, absoluut. Bij PSV had ik dat gevoel overigens ook, tot een bepaald moment. Het is niet zo dat ik garanties heb, maar ik vind het belangrijk dat we alles openlijk met elkaar kunnen bespreken. Marc ziet bijna alle trainingen en praat ook veel met spelers. Tijdens ons eerste onderhoud kreeg ik een heel goed gevoel. Marc stuurde mij een bericht: 'Heb je zin in een voetbalgesprek?' Ik stuurde terug: 'Ja, is goed'. Hij zei alleen: 'Vanavond'. Toen hebben we direct over heel veel dingen gesproken."

Van Bommel vindt met terugwerkende kracht dat hij het ook bij PSV en Wolfsburg niet zo slecht heeft gedaan. "Bij PSV blijven die laatste twee maanden hangen. Het eerste seizoen pakten we 83 punten. Normaal gesproken is dat voldoende voor de titel. En we wonnen voor de winter alle wedstrijden, behalve tegen Feyenoord." Bij Wolfsburg beleefde hij zelfs de beste start in de clubhistorie. "Ik werd ontslagen toen we negende stonden, uiteindelijk zijn ze als twaalfde geëindigd en ook nu hebben ze het moeilijk."