Alderweireld wil historie schrijven bij Antwerp: 'Wachten ze al 60 jaar op'

Alderweireld wil historie schrijven bij Antwerp: 'Wachten ze al 60 jaar op'

21-12-2022 20:01
9

Toby Alderweireld geniet met volle teugen van zijn periode bij Royal Antwerp FC. De 33-jarige verdediger besloot afgelopen zomer om terug te keren naar België en trok richting Antwerp FC. Een keuze waar hij absoluut nog geen spijt van heeft. Hij is ook bijzonder ambitieus bij The Great Old.

Alderweired heeft nog grote plannen bij Antwerp en wil zich ook in de geschiedenisboeken van de club spelen. "In de 2,5 contractjaren die mij nog resten, wil ik iets neerzetten waar over tien jaar nog over gesproken wordt", spreekt Alderweireld in Sport/Voetbalmagazine.

"Mijn ultieme droom? De Champions League naar de Bosuil brengen. De supporters wachten ook al meer dan zestig jaar op een titel. Een titel kan je niet van vandaag op morgen bestellen en toch vind ik het oké dat onze fans ongeduldig worden", geeft hij aan.

Pensioen
Eén ding lijkt alleszins al vast te staan: Antwerp wordt de laatste club van Alderweireld. "Ik ben hier supergelukkig en ga nergens anders meer naartoe", gaat de verdediger verder. "Ik heb mijn hart en ziel gegeven aan Ajax, Tottenham en alle clubs waar ik gevoetbald heb, maar Antwerp is nog specialer. Als ik het scenario van mijn carrière op een wit blad had mogen uitschrijven, dan had ik Antwerp op één gezet", besluit hij.

Alderweireld heeft nog minstens tot medio 2025 de kans om Antwerp te helpen aan een titel en de Champions League. Momenteel staat hij met The Great Old op een derde plek in de Belgische competitie, op elf punten van leider KRC Genk.