Oyen staat te trappelen bij Genk: Dit systeem is mij echt op het lijf geschreven

Oyen staat te trappelen bij Genk: "Dit systeem is mij echt op het lijf geschreven"

12-12-2022 22:19
9

KRC Genk werkte een weergaloze heenronde af, met een historische 46 op 51 op het rapport. En dan speelde Luca Oyen nog niet mee! Het jeugdproduct leek klaar voor het seizoen van de ontbolstering, maar werd afgeremd door een zware knieblessure. Ondanks die zwarte periode heeft hij wel kunnen genieten van het Genkse spel.

"Het is indrukwekkend. En ook echt mooi om te zien, met die aanvallende manier van spelen", spreekt Oyen zijn bewondering uit bij Het Belang van Limburg. Stiekem kan de vleugelaanvaller niet wachten om zich uit te leven onder Wouter Vrancken. "Dit systeem is mij ook echt op het lijf geschreven. Het zou leuk zijn als ik in deze ploeg zou staan."

Hoe schat Oyen de kansen op de titel in? "We hebben een fantastische heenronde gespeeld, maar daar hebben we nog niets mee behaald", houdt hij de voetjes op de grond. "We zullen zien waar het eindigt. We moeten gewoon verder doen zoals we voor de WK-break bezig waren en dan zien we wel waar het schip strandt."

Hoewel hij dus al maanden in de lappenmand ligt, besloot het bestuur zijn contract recent toch open te breken. Dat gebaar heeft Oyen enorm deugd gedaan. "Het feit dat de club mij een nieuw contract geeft, betekent dat ze ondanks mijn blessure nog veel vertrouwen in mij hebben. Dat is heel fijn om te weten en daarom heb ik ook bijgetekend", aldus Oyen, die al sinds zijn dertiende bij Genk voetbalt.