Louis Van Gaal hekelt slechte strafschoppen: Dan heb je een jaar geoefend

Louis Van Gaal hekelt slechte strafschoppen: "Dan heb je een jaar geoefend"

09-12-2022 23:26
23

Louis van Gaal is behoorlijk aangeslagen door de WK-uitschakeling van Oranje, dat na een voetbalgevecht van ruim 120 minuten met Argentinië ten onder ging in de strafschoppenreeks. 

Enkele minuten na de deceptie staat een aangeslagen Van Gaal de NOS te woord na een ongelooflijke voetbalavond. "Ja, we komen met 0-2 achter, ook nog door een dubieuze penalty in mijn ogen, en dan kom je zo terug. Dan heb je het hele jaar op strafschoppen geoefend, en dan verknal je het toch."

Het Nederlands elftal was tot in de puntjes voorbereid op een strafschoppenreeks. Spelers kregen de opdracht om bij hun club te oefenen en keeperstrainer Frans Hoek ging opzoek naar de penaltykiller van Oranje. "Dan begin je aan die strafschoppen, en dan mis je er twee. Dan win je gewoon niet meer. Maar ja, je kan het niet simuleren. Dat heb ik al eens op een persconferentie gezegd. Je kan er een plusje van maken. Helaas was het niet genoeg."

Een emotionele Van Gaal vervolgt: "Ik wil de wedstrijd nog wel eens terugzien. Die penalty, al dat tijdrekken. Maar wij verliezen niet door de scheidsrechter, want we kamen nog gelijk. Dit is de tweede keer voor mij, als bondscoach."