Degryse optimistisch voor Rode Duivels: “Dat duo belooft voor de toekomst”

Degryse optimistisch voor Rode Duivels: “Dat duo belooft voor de toekomst”

06-12-2022 09:45
23

De Rode Duivels kenden een fiasco op het WK in Qatar en werden in de poulefase al uitgeschakeld, maar Marc Degryse is optimistisch voor de toekomst van de Belgische nationale ploeg.

Er zal een nieuw tijdperk na Roberto Martinez aanbreken, maar Degryse schuift tegenover Het Laatste Nieuws al voetballend talent naar voren. Zoals Romeo Lavia van Southampton. “De vervanger van Witsel en de toekomst van de Duivels, daar moet je niet aan twijfelen. Wat ik in tien wedstrijden van hem zag bij Southampton was genoeg om mij te overtuigen.”

Volgens Degryse hebben de Rode Duivels iemand zoals Lavia nodig. “Een zes met goede voeten, die op zijn 18de al heel veel maturiteit en leiderschap toont. Als het volgens hem te lang duurt vooraleer de centrale verdedigers hem de bal toespelen, dan laat hij hen dat gewoon weten. Daar spreekt lef uit en dat hebben we nodig.”

En naast Lavia zou Degryse Amadou Onana zetten, de ontdekking van het WK in Qatar. “Energie, leiderschap, duelkracht, loopvermogen, genoeg lengte om duels te winnen, een goede mentaliteit, infiltratievermogen én tweevoetig. Dat zijn een pak kwaliteiten. Alleen is hij soms nog te onstuimig. Hij gaat vol voor elke betwistbare bal. Soms is het beter om eens niet in de tackle te gaan, die situaties moet hij nog beter leren herkennen. Maar dat duo Lavia-Onana belooft voor de toekomst.”