Wales en Engeland komen niet meer met statement na eerste WK-wedstrijd

24 november 2022 om 23:31

Wales gaat na de eerste wedstrijd ook geen statement meer afgeven dit WK. Het land uit Poule B zou ook meedoen met de actie rondom de OneLove-band, maar de bond besluit om geen verder statement meer af te geven. Ook Engeland ziet een verder statement niet zitten.

"Ik weet zeker dat Duitsland het achteraf ook zo had willen doen", vertelt bondscoach Rob Page in de persconferentie voor het duel tegen Iran. Gareth Bale speelt met de aanvoerdersband bij Wales, maar mocht dit dus niet met de OneLove-band doen. "We waren niet blij dat we die band niet mochten dragen. Ik weet dat mensen zeiden dat ik hem ondanks de sanctie gewoon zou moeten dragen, maar dan was ik na 25 minuten het veld uitgestuurd. We zijn hier natuurlijk wel om te voetballen."

Ook de Engelse nationale ploeg zal geen statement meer afgeven dit WK. "We kunnen ook een fout maken waardoor de boodschap verkeerd valt", vertelt bondscoach Gareth Southgate tijdens een persmoment. "Misschien dat we later nog wel iets gaan doen, maar dan moet de timing wel echt goed zijn. Nu focussen we ons op de wedstrijd tegen de Verenigde Staten."