Hazard: “Duitsland had beter hand niet op de mond gelegd, maar match gewonnen”

Hazard: “Duitsland had beter hand niet op de mond gelegd, maar match gewonnen”

24-11-2022 17:57
47

Over de One Love-armband werd de laatste dagen heel wat gezegd en geschreven. Nu heeft ook Eden Hazard zijn mening gegeven over de band. Dat deed de aanvoerder van de Rode Duivels bij RMC Sport

Het was de bedoeling dat de aanvoerders van een zevental landen waaronder België, Duitsland, Engeland en Nederland op het WK een One Love-armband zouden dragen. Zo wilden ze een signaal afgeven tegen discriminatie in alle mogelijke vormen.

De FIFA stak er echter een stokje voor en liet weten dat de aanvoerders, die de band in Qatar zouden dragen, zich aan een gele kaart mochten verwachten. Hazard had daar geen trek in. "Ik vind het niet prettig om erover te praten, want ik ben hier om te voetballen. Ik wilde niet aan de match beginnen met een gele kaart, dat zou vervelend zijn voor de rest van het toernooi."

De Duitsers hadden een andere mening dan Hazard over de One Love-armband. Voor hun match tegen Japan hielden de Duitsers de hand voor de mond. Een symbolisch gebaar richting de FIFA en Qatar om de inperking van de vrijheid van meningsuiting tijdens het toernooi aan te kaarten. Hazard toonde weinig begrip voor het handgebaar van de Duitsers. "Ja, maar achteraf hebben ze verloren. Ze deden er beter aan om het niet te doen en de match te winnen", aldus de kapitein van de Rode Duivels.

Voor Hazard telt maar één ding in Qatar. "Ik ben hier niet om een politiek signaal af te geven. Daarvoor zijn er andere mensen beter geplaatst. Wij willen ons focussen op het voetbal", stelde Hazard nog.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie