Matthys verklaart liefde voor Mechelen: Na eerste contact kwamen kriebels terug

Matthys verklaart liefde voor Mechelen: "Na eerste contact kwamen kriebels terug"

09-11-2022 15:46 Laatste update: 16:41
4

Tim Matthys heeft een functie als scout ingeruild voor een toekomst als sportief directeur bij KV Mechelen. Dat voelt aan als thuiskomen, aangezien de gewezen aanvaller als speler vijf jaar onder contract stond bij de Antwerpenaren. Matthys is dan ook in de wolken.

"Ik ben zeer fier en blij dat ik terug kan komen bij KV", opent de verloren zoon zijn praatje op de webstek van de club. Zowat een maand geleden ruilde Tom Caluwé Mechelen in voor Club Brugge, waardoor de functie van sportief directeur er vrij kwam. Vrij snel viel de naam van Matthys. "Na het eerste contact met KV Mechelen kwamen de kriebels terug. Die kriebels van toen ik voor ‘den I’ speelde", spreekt Matthys zijn liefde uit.

Zoals dat vaak het geval is in het voetbalmilieu, geraakte alles vervolgens snel in kannen en kruiken. Matthys krijgt zo een mooie kans, maar zijn voorganger leverde wel uitstekend werk af, beseft hij zelf ook. "Ik hoop het goede werk dat Caluwé hier geleverd heeft verder te zetten. Al geloof ik niet dat één iemand een club groot kan maken. Ik wil heel nauw samenwerken met de capabele mensen die hier zijn, sportief en extra-sportief."

Hoewel hij nog maar pas in dienst is, heeft Matthys wel al nagedacht over de weg die Malinwa zou moeten bewandelen. "KV blijft een club van het volk en dat moet in alles de bovenhand nemen. Daar zal ik mijn steentje proberen aan bij te dragen", oordeelt hij. Ook voor ex-club Anderlecht had hij enkel lovende woorden over. "Eigenlijk had ik geen intenties om RSCA te verlaten, maar deze kans was voor mij niet te weigeren", aldus Matthys, die paars-wit uitdrukkelijk wil bedanken. "Zij toonden veel begrip toen ik mijn wens uitte om KV Mechelen te vervoegen. Ik ben dan ook zeker dat ze terug zullen komen aan de top van het Belgisch voetbal.”