Mbokani: “Zelfs Gheysens zou problemen Anderlecht niet kunnen oplossen”

Mbokani: “Zelfs Gheysens zou problemen Anderlecht niet kunnen oplossen”

05-11-2022 12:02
9

Dieumerci Mbokani beleefde zijn hoogdagen in het shirt van Anderlecht, nu speelt de Congolees in de Challenger Pro League bij SK Beveren. Mbokani gaf een interview aan Het Nieuwsblad.

Mbokani’s hart bloedt door de malaise van Anderlecht. “Uiteraard, want ik heb daar heel mooie tijden beleefd. Ik begon er mijn carrière en won er drie titels en de Gouden Schoen. Maar ik zou niet te veel naar de coach kijken. Er waren misschien redenen om Mazzu te ontslaan, maar je moet vooral kijken naar wat er op het veld staat. Het ontbreekt Anderlecht aan ervaren klassespelers.”

Volgens de aanvaller heeft Anderlecht slechte keuzes gemaakt op de transfermarkt. “Voorin heb je Refaelov, achterin Vertonghen en Wesley (Hoedt, red.), maar verder? De directie heeft tijdens de mercato duidelijk slechte keuzes gemaakt. De scouting is echt een probleem. Als je vergelijkt met vroeger: toen was er veel meer concurrentie. Het was haast onmogelijk om in onze ploeg te geraken.”

Een groter budget zou al veel kunnen helpen, maar niet alles. “Akkoord, je hebt geld nodig. Dankzij Paul Gheysens doet Antwerp nu mee voor de titel. Maar het is niet omdat je hem morgen bij Anderlecht zet, dat de problemen van Anderlecht in één klap opgelost zijn. Dan kan je nog altijd de verkeerde spelers halen.”