OFFICIEEL: Wolves heeft beet en presenteert na eerdere 'nee' nieuwe manager

5 november om 11:34

Wolverhampton Wanderers heeft de opvolger van de ontslagen Bruno Lage gepresenteerd. Julen Lopetegui is door de nummer negentien van de Premier League aangesteld als nieuwe manager.

Lopetegui was werkloos sinds zijn ontslag bij Sevilla begin oktober. Na een maand is de 56-jarige Spanjaard weer onder de pannen. Voor Lopetegui is het zijn eerste avontuur in de Premier League. Voorheen was hij onder meer trainer bij Real Madrid en bondscoach van Spanje. "Hij is vanaf het begin onze eerste keus geweest en we kijken er erg naar uit om met Julen samen te werken", stelt Wolves-voorzitter Jeff Shi op de clubkanalen.

Halverwege oktober werd Lopetegui ook al benaderd door de Engelse club, al wees hij het aanbod wegens privéomstandigheden af. Het is onbekend waarom hij ditmaal wel op de aanbieding is ingegaan. In de tussentijd sprak Wolves ook met onder meer Peter Bosz, maar beide partijen kwamen niet tot een akkoord.

Lopetegui begint op 14 november aan zijn job in het Molineux Stadium. Interim-manager Steve Davis werd beloofd tot het WK aan te mogen blijven als eindverantwoordelijke en Wolves breekt die belofte niet. Onlangs koos Aston Villa ook al voor een Spaanse manager. Unai Emery volgt in Birmingham de ontslagen Steven Gerrard op.