KRC Genk is herfstkampioen, maar: We hebben nog niets in handen

KRC Genk is herfstkampioen, maar: "We hebben nog niets in handen"

31-10-2022 08:00
13

KRC Genk blijft maar winnen. Vrijdag ging ook KV Mechelen voor de bijl met 3-1. De Limburgers kronen zich tot herfstkampioen, maar CEO Erik Gerits blijft kalm.

"We zijn heel fier, maar beseffen dat we nog niks in handen hebben", aldus Gerits bij Het Belang Van Limburg. "Natuurlijk zijn wij trots op het schitterende parcours dat we tot nu toe hebben afgelegd. Niet alleen het puntenaantal is indrukwekkend, ook de manier waarop we voetballen, wekt enorm veel enthousiasme op. Alle lof voor onze spelers en staf, maar ook voor onze supporters die vrijdag schitterden in hun rol van twaalfde man."

Gerits weet wel dat de competitie nog lang is. "Het doet ons heel veel deugd dat we staan waar we nu staan. Maar we beseffen dat de titel van herfstkampioen er eentje op papier is. We mogen geenszins op onze lauweren rusten en gaan ondanks onze mooie voorsprong ook nu niet te hoog van de toren blazen. Onze ambitie blijft dezelfde: eerst het ticket voor Play-Off 1 binnenhalen, daarna zien we wel verder wat nog meer kan.

KRC Genk speelt op vrijdag al opnieuw. Het ontvangt dan Sporting Charleroi, dat zondagavond nog won van Antwerp.