Pro League sluit verbod op bezoekende fans niet uit: Een draconische maatregel

Pro League sluit verbod op bezoekende fans niet uit: "Een draconische maatregel"

24-10-2022 14:31
24

De partij tussen Standard en RSC Anderlect is zondagavond helemaal uit de hand gelopen en moest voortijdig stopgezet worden. Het gedrag van de Anderlecht-fans kan nu ook voor draconische maatregelen zorgden.

Lorin Parys, CEO van de Pro League, gaf al aan dat de supporters van Anderlecht en de club zelf enkele zware straffen moeten vrezen. Maar daar blijft het mogelijk niet bij. Na incidenten in ook andere wedstrijden de voorbije jaren (waaronder de Antwerpse derby of Union-Beerschot) bestaat de kans dat er nog strengere maatregelen worden genomen.

Zo ligt ook een verbod op uitsupporters tijdens risicowedstrijden op tafel. Een verbod dat bijvoorbeeld in Nederland al bestaat sinds 2009. "Niks is taboe", vertelt Parys bij Radio 1. Al wil hij nog niet met zekerheid zeggen dat die regel er ook komt. "Als je zulke maatregel neemt, boet iedereen aan voetbalbeleving in."

"Zulke draconische maatregel klinkt goed en ik wil er ook over spreken, maar ik heb er reserves bij. Die mensen die het verpesten voor andere mensen, moeten we uit het voetbal verwijderen. Wat zij doen heeft niets met voetbal te maken", klinkt het nog.