KAA Gent komt met de schrik vrij tegen Seraing na last-minute treffer van Depoitre

23-10-2022 17:49
23

KAA Gent heeft het zondag niet makkelijk gehad tegen degradatiekandidaat RFC Seraing. Na een matige pot voetbal in de eerste helft raakten de Buffalo's pas in het slot voorbij de bezoekers uit Luik. Het werd 2-1.

Na enkele mindere wegen was het voor KAA Gent broodnodig om nog eens een goed resultaat neer te zetten en de drie punten te pakken. RFC Seraing moest het slachtoffer van dienst worden en leek dat ook te gaan zijn. Na een vroege own-goal kwam Gent al op voorsprong.

De Buffalo's dus goed op weg naar winst, al liet de thuisploeg zich toch in slaap wiegen. Een matige pot voetbal was het gevolg, met enkel in het slot nog wat tumult. Zo beging Nurio een domme penaltyfout en wist Seraing via Marius te profiteren. 1-1 bij de rust.

Bij de rust greep Hein Vanhaezebrouck in met een driedubbele wissel. Gent bleef wel het overwicht houden en wist ook enkele kansjes bij elkaar te voetballen, maar Seraing-doelman Galjé verslaan zat er niet in voor de thuisploeg. Met nog een kwartier te gaan leken we geen doelpunt meer te gaan krijgen, maar zagen we de Gentse fans uiteindelijk toch nog vieren.

In het absolute slot was het Laurent Depoitre die in minuut 84 met een krachtige kopbal na een mooie voorzet van Salah die er 2-1 van wist te maken. Tevens ook de eindstand.