Vanderhaeghe wint opnieuw niet met KV Oostende: VAR-beslissing in ons nadeel

Vanderhaeghe wint opnieuw niet met KV Oostende: "VAR-beslissing in ons nadeel"

20-10-2022 23:35
5

De 3-0-nederlaag van KV Oostende tegen Antwerp betekende voor de kustploeg de vijfde wedstrijd op een rij zonder overwinning. KVO-trainer Yves Vanderhaeghe scheen na de wedstrijd zijn licht op de nederlaag van zijn ploeg.

Vanderhaeghe gaf aan dat zijn ploeg in de eerste helft “te laks en te braaf” speelde. Al na drie minuten keken de Kustboys tegen een achterstand aan. “Je kan natuurlijk alleen maar applaudisseren voor het mooie doelpunt”, citeerde Sporza de T1 van Oostende.

KVO kwam in het begin van de tweede zelfs op gelijke hoogte, maar het Oostendse doelpunt werd afgekeurd. “Die cruciale beslissing van de VAR is dan in ons nadeel, al vind ik dat het geen fout was.”

Oostende kreeg er uiteindelijk nog twee binnen, terwijl het zelf ook nog had kunnen scoren volgens Vanderhaeghe. “We konden hen een paar keer pijn doen, maar lieten het na om te scoren. Bij Antwerp is er dan misschien wat meer kwaliteit en komen zij wel tot scoren."

Oostende staat voorlaatste na dertien wedstrijden. Nadat Zulte Waregem donderdagavond met 3-2 won van Anderlecht, hebben zowel KVO, Zulte Waregem, KV Kortrijk als RFC Seraing 11 punten.